Amsterdam - Almere ontwikkeling 

 

 

 

IJburg Bert Haanstrakade (2007) zicht op Durgerdam

inklikken voor vergroten

 

Flevoland west zicht op drie torenflats.

inklikken voor vergroten van afbeeldingeninklikken voor vergroten

vervolg

Voorstel voor realisatie van plannen in willekeurige volgorde:

• : Snelle bootverbinding Almere - Amsterdam
 
Wij spraken met de vroegere directeur van de rederij, die van het kastje naar de muur werd gestuurd in Den Haag. Hij wilde zo'n dienst opzetten, alleen er was (medio 2003) geen enkele animo voor. Bij de provincie en in Den Haag bleef het een kwestie van afhouden in plaats van vooruit en meedenken.
 
• : Aanleg van de spoorweg Lelystad - Emmeloord - Lemmer - Heerenveen.
 
• : Aansluiting spoorweg of snelle railverbinding met bestaande spoorweg Almere - Lelystad met luchthaven Lelystad.
 
• : Aanleg van een dijk voor autoverkeer, Almere Stad richting A10 of A1-A9. Voorzien van aquaducten en bruggen voor scheepvaartverkeer. Wel of geen auto's op de dijk, dat is nog de vraag. Het openbaarvervoer zal prioriteit moeten hebben.
 
• : Aansluiting in Flevoland van de nieuwe dijk met Hogeweg (ring) en A6
 
• : Aanleg van nieuwe eilanden bij IJburg. Het Steigereiland en het Haveneiland-West dienen snel te worden uitgebreid.
 
• : Aanleg van spoorweg of railverbinding over deze dijk vanaf Almere West. En aankoppeling op bestaande structuur even voorbij het bekende "Libelle" station van de NS, parallel aan de Brikweg naar het IJmeer.
 
• : Aanleg van eerste Waterstad eiland bij Oostvaardersdijk, Pampuseiland.
 
• : Uitbreding van Lelystad Airport voor grotere verkeersvliegtuigen. (er wordt druk gewerkt aan de benodigde papieren, het ziet er naar uit dat het gaat lukken.)
 
• : Samenwerking met natuur en milieu instanties, werkgroepen om tot een afgewogen en gebalanceerd ontwerp te komen. De natuur is belangrijk, waterbeheer, de watersport en beroepsvaart eveneens, maar mag niet tot verder stagnatie of uitstel leiden. Er dient een gedegen werkpatroon met stuurgroepen opgezet te worden om sneller dan gebruikelijk 'tot zaken te komen'. We kunnen wat leren van de manier waarop IJburg tot stand is gekomen in deze.
 
 
Met het aantreden van het nieuwe provincie bestuur (april 2007) ziet het er naar uit dat een deel van bovenstaande punten voortvarend zal worden aangepakt. Hopenlijk wordt het geen machtstrijd tussen het Rijk en de Provincie, samenwerken is het devies.
 
Uitbreiding in het water van Almere Stad en Lelystad en uitbreiding van de luchthaven Lelystad en nog veel meer. Lees alles over het nieuwe bestuur en haar DOE FILOSOFIE.
 

vervolg  

 

Idee voor dijk met Flevoland en het 'vaste land' met SketchUp Pro getekend, ondergrond aquarel. Hoogwaardige bebouwing in fasen en naar behoefte.
Het water ligt letterlijk voor de deur. Evenals de natuur (vogels) eilanden.

© Alfazet, Huizen, Nederland