www.tekenen.alfazet.nl

  menu---------vervolg

 

Flevoland kenmerkende structuren in de hoogte

AHN-2 is de nieuwe hoogte kaart van Nederland ( www.ahn.nl ). Deze biedt bijzondere mogelijkheden om delen van Nederland tot in detail te bestuderen.

Zuid Flevoland Pampushaven linksboven. In het blauwe vlak staat het windmolenpark.
Aan de rechterkant een gedeelte van Almere Stad west.
De ingestelde kleurverdeling is -2 meter (oranje) en -4 meter (blauw). De transparantie is uitgeschakeld.

Noord Oost polder midden. Nabij Espel. Rechts het westelijk deel van Emmeloord

In het midden horizontaal de Pilotenweg. Links horizontaal de Zuidermiddenweg.

Links onderaan verticaal de N712 Staartweg.

De ingestelde kleurverdeling is -3 meter (oranje) en -5 meter (blauw). De transparantie is bijna uitgeschakeld. In de vergroting zijn nog een aantal straatnamen te lezen.

Noordelijk Flevoland links onder ligt Lelystad aan het Markermeer met ondermeer de Krachtcentrale. Eveneens links de A6 naar Emmeloord in beeld. Het water is de Noordertocht.
 
De meanderende structuur is wellicht een uitloper van de vroegere Gelderse IJssel.
 
De rode getrokken lijn correspondeert met het ingezette menu waar de overeenkomende hoogte waarden van de rivier van vroeger in beeld wordt gebracht en kan worden gemeten.

De ingestelde kleurverdeling is -4 meter (oranje) en -4.8 meter (blauw). De transparantie is uitgeschakeld. De gehele kleurverdeling gebeurt hier in slechts 80 centimeter.

Noordelijk Flevoland links onder ligt Lelystad met de krachtcentrale in het Markermeer nog net in beeld. Midden boven de A6 richting Emmeloord Ketelbrug. Rechts het Ketelmeer.
 
De structuren van de monding van de vroegere IJssel zijn hier zwakker zichtbaar in hoogteverschillen.

De ingestelde kleurverdeling is -3 meter (oranje) en -5 meter (blauw). De transparantie is uitgeschakeld. De gehele kleurverdeling gebeurt hier in 2 meter.

Zuid Flevoland, links nog een deel van Almere Stad en Almere Buiten in beeld. In het midden de kruizing van de A27 (vanuit het zuiden) met de A6 Muiden (links) richting Lelystad (rechtsboven).

De ingestelde kleurverdeling is -4 meter (oranje) en -5 meter (blauw). De transparantie is uitgeschakeld. In slechts 1 meter voor het kleurspectrum komen de vroegere stromen duidelijk in beeld.

  menu---------vervolg


omhoog